ZALOGUJ SIĘ REJESTRACJA

CAMP KULINARNY z Danielem WANKE

Ocena: - gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka Zaloguj się aby ocenić
<
CENA OD: 1990PLN/os Terminy i ceny
Miejsce: Orebić - Perna
Więcej wyjazdów do Orebić - Perna
Strona WWW

Uczestnicy

ArletaMil

ArletaMil

Zakopane, Polska
Wiek: 38

forum wydarzenia

 Brak dyskusji

Lista miejsc
do wydarzenia

Zdjęcia

Brak zdjęć

Relacje uczestników

Brak relacji

Filmy

Brak filmów

Stopień trudności:

stopień trudności zero wysiłku

Dla kogo:

dorośli i dziecidorośli z dziećmi

Dojazd

własny, autobusem

Wyjazd w piątek, powrót w niedzielę

Zakwaterowanie:

domek
- opieka rezydenta

Wyżywienie:

brak wyżywienia

plażazakwaterowanie przy plaży

wyjazd dla singlidla singli

Cena zawiera:

transport zgodnie z wybraną opcją
noclegi w bungalowach 4 - 6 osobowych (w zależności od wybranej opcji);
ubezpieczenia KL i NNW na pobyt i podróż;
opiekę wykwalifikowanej kadry;
warsztaty kulinarne z Wanke z degustacją
kulinarny rejs statkiem połączony ze zwiedzeniem Korculi i Badiji, zakończony warsztatem kulinarnym i degustację na plaży
wycieczka na obchody święta Nakovany.
wykłady tematyczne dotyczące zagadnień kulinarnych
dyskoteki pod palmami;
kino letnie pod palmami.

Cena nie zawiera:

opłaty rejestracyjnej i taksy klimatycznej płatnej na miejscu 10 euro / os.;
opłaty za sprzątanie płatnej na miejscu 10 euro / os.;
wycieczek fakultatywnych;
wydatków własnych.
Dodatkowo płatne dla chętnych
szkolenie wind / kite surf
Fakultatywne wycieczki:
Dubrovnik – 150 zł;
wycieczka do Mostaru i Wodospadów Krawica – 180 zł (cały dzień);
wycieczka do Medjugorje i Wodospadów Krawica - 180 zł (cały dzień);
rejs statkiem po archipelagu południowej Dalmacji - 100 zł;
kolacja regionalna – 100 zł;
zwiedzanie winnic i degustacja miejscowych win i serów – 70 zł.

Opis

Daniel Wanke - prywatny szef, kucharz freelancer, uczestnik siódmej edycji Top Chef Polska, określa siebie mianem gastroseksualnego hedonisty.
Jego profesjonalna gastronomiczna przygoda zaczęła się w nagradzanym Mañana Bistro & Wine Bar, pod okiem Przemka Błaszczyka. Daniel wspólpracuje także z Abstrachuje.TV udzielając się na kanale Hajlajt, natomiast od trzech lat jest głównym dowodzącym projektu Wanke Cook’ink, pod którego marką prowadzi warsztaty kulinarne i szkoli kucharzy w całej Polsce.
Podczas campu odbędą się warsztaty kulinarne, na których pod okiem Daniela będziemy przygotowywać potrawy z lokalnych produktów, wśród których nie zabraknie najświeższych ryb i owoców morza od lokalnych rybaków - pokażemy Wam zatem, jak rozpoznać świeże dary morza, czym kierować się przy kupnie warzyw czy owoców, zdradzimy też ogrom kulinarnych tajników, łączenia smaków i zapachów.
W czasie trwania campu zabierzemy Was na święto Nakovany( opuszczone miasto w górach ) , obfitujące w pyszne jedzenie, domowe wino oraz rakije. Obywają się też regionalnych zespołów i tańce w wyjątkowo mistycznej scenerii - podświetlonych ruin miasteczka.
Zatem aby zniwelować syndrom dnia następnego podczas porannych warsztatów przygotujemy nawadniające smoothie i śniadanie, które postawi na nogi każdego.

Podczas naszych wyjazdów mieszkamy w miejscowości Orebić - Perna na półwyspie Peljeśac, który mieści się w południowej części dalmatyńskiego wybrzeża Chorwacji, na północny zachód od Dubrownika. Ma długość około 66 km, do 7 km szerokości i około 348 km² powierzchni.

Riwiera Pelješac to najcieplejszy obszar chorwackiego wybrzeża, na którym kwitnie pachnący ogród śródziemnomorski, pełen migdałów, orzechów, granatów, cytrusów i kiwi. Słynie też z zapierających dech w piersiach widoków, z punktów widokowych widać piękne zatoczki, pola i winnice.

Miasto Orebić to miasto morskich kapitanów, których domy, otoczone ogrodami z egzotyczną roślinnością, zapierają dech w piersiach. Tu znajduje się także muzeum morskie, które strzeże tajemnic starych wilków morskich. W pobliżu Orebicia znajduje się najwyższy szczyt na półwyspie, Sveti Ilija, z pięknym widokiem na pobliskie wyspy. Czyste morze, które czyni Pelješac atrakcyjną destynacją turystyczną, obfituje w wiele gatunków, będących cenionymi przysmakami. Spośród wielu rodzajów krabów, ryb i muszli na szczególną uwagę zasługują ostrygi.
To idealne miejsce na wakacje dla wszystkich!

Zakwaterowanie
Nasze domki położone są na półwyspie Peljesać, na przeciwko wyspy i miasta Korcula. Camp mieści się w starym gaju oliwnym nad samym morzem. Klimatyzowane domki przeznaczone są dla 4 - 6 os.
Rozkład pomieszczeń i wyposażenie:
Sypialnia 1: 2 łóżka pojedyncze Sypialnia 2: 1 duże łóżko podwójne Salon: 1 rozkładana sofa;
W każdym domku jest telewizor z płaskim ekranem i telewizją satelitarną. Kuchnia wyposażona jest w garnki, naczynia, sztućce, kuchenkę i lodówkę. W łazience jest prysznic. Domki posiadają duży taras z zestawem wypoczynkowym. Na terenie campu jest sklep, beach bar, bankomat, szkoła wind i kitesurfingu i plac zabaw.

Płatności
Po potwierdzeniu rezerwacji przez biuro uczestnik zobowiązany jest do wpłacenia zaliczki w wysokości 30% kosztów imprezy w terminie do 3 dni roboczych od dnia potwierdzenia. Uczestnik zobowiązany jest do uiszczenia całości kosztów imprezy nie później niż na 30 dni przed wyjazdem. Wpłaty należy dokonać przelewem na konto bankowe lub w siedzibie Organizatora.

Wyjazd z dziećmi
CENADziecko do 5 roku życia - dojazd własny, jeżeli śpi z rodzicem0 złDziecko do 5 roku życia - dojazd autokarem, jeżeli śpi z rodzicem660 złDziecko 5 - 12 lat-200 zł*Przedszkole dla dzieci w terminach wczasów czynne od 10:00 - 16:00 /6 godz./ dziennie500 zł*Przedszkole dla dzieci w terminach wczasów 4 godz. dziennie400 zł*Przedszkole dla dzieci w terminach wczasów 2 godz. dziennie300 złKolejne dziecko -50%-50%
*Przedszkole dla dzieci od 3 lat


Cena obejmuje:
transport zgodnie z wybraną opcją
noclegi w bungalowach 4 - 6 osobowych (w zależności od wybranej opcji);
ubezpieczenia KL i NNW na pobyt i podróż;
opiekę wykwalifikowanej kadry;
warsztaty kulinarne z Wanke z degustacją
kulinarny rejs statkiem połączony ze zwiedzeniem Korculi i Badiji zakończony warsztatem kulinarnym i degustacją na plaży wycieczka na obchody święta Nakovany.
wykłady tematyczne dotyczące zagadnień kulinarnych
dyskoteki pod palmami;
kino letnie pod palmami.

Cena nie obejmuje:
opłaty rejestracyjnej i taksy klimatycznej płatnej na miejscu 10 euro / os.;
opłaty za sprzątanie płatnej na miejscu 10 euro / os.;
wycieczek fakultatywnych;
wydatków własnych.

Dodatkowo płatne dla chętnych szkolenie wind / kite surf

Fakultatywne wycieczki:
Dubrovnik – 150 zł;
wycieczka do Mostaru i Wodospadów Krawica – 180 zł (cały dzień);
wycieczka do Medjugorje i Wodospadów Krawica - 180 zł (cały dzień);
rejs statkiem po archipelagu południowej Dalmacji - 100 zł;
kolacja regionalna – 100 zł;
zwiedzanie winnic i degustacja miejscowych win i serów – 70 zł.
Wycieczki płatne na miejscu u pilota.

Terminy

Cena: 1990 PLN
Zaliczka: 577,10 PLN

Plan wydarzenia

dzień 1

wyjazd z Polski

dzień 2

przyjazd do Chorwacji, zakwaterowanie

dzień 3 - 8

atrakcje na miejscu wg planu

dzień 9

wykwaterowanie, wyjazd z Chorwacji

dzień 10

przyjazd do Polski

Mapka

comments powered by Disqus